Servicii de Promovare Online prin SEO, Campanii Google Adwords si Facebook Ads 021.440.35.35 / contact@allproweb.ro
Optimizare Magento

Optimizare Magento

Trei trucuri pe care le poti folosi pentru optimizare Magento.

Ca oricare alta metoda de a-ti face un magazin online, pana si Magento are partile lui de scartaiala. Astfel, daca discutam despre bug-uri si probleme survenite, va dam o veste buna: absolut orice se poate rezolva. Sau, haideti sa fim indulgenti si sa zicem ca aproape orice.

Dupa cum stiti, sa va puneti la punct un magazin online nu este chiar o operatiune complicata, insa, daca doresti ca totul sa fie customizat, atunci vorbim de cu totul alta mancare de peste, pentru ca, pentru a putea face lucrurile acestea, este nevoie sa stim cateva lucruri esentiale despre Magento.

  1. Cum adaugi un buton „add to cart” (ro: cumpără) în paginile CMS

Poate ca uneori ti-ai dori ca prezentarea ta sa arate in mod diferit sau sa faci anumite modificari direct in CMS. Ca sa faci lucrul asta, afla ca nu este operatie pe creier, ba mai mult decat atat, fiind un lucru extrem de usor de facut. Tot ce trebuie sa faci este sa iti deschizi editorul  si sa adaugi urmatorul cod text HTML:

<button onclick=”location.href =’{{config path=”web/unsecure/base_url”}}/checkout/cart/add?product=1&qty=1′”>Cumpara acum </button>

 

  1. Adauga comentariu personalizat in a box la fiecare produs din cosul de cumparaturi/formular comentariu.

 

Daca iti creezi mai mult de un singur website cu Magento, exista o mare posibilitate ca un procent mare al clientilor tai sa solicite o astfel de optiune, pentru a-i da posibilitatea sa-si spuna parerea despre produsul achizitionat de la tine din magazin. O astfel de optiune este necesara pentru a da clientului acea baza de incredere de care are nevoie. Iar daca te-ai apucat deja de ceva vreme sa lucrezi cu Magento, probabil ca deja stii cum sa faci lucrul acesta. Iar daca nu, esti invitat sa intri pe site-ul Magento unde, trick-ul iti va fi explicat pe indelete, intrucat metoda este destul de stufoasa, desi nu atat de grea pe cat s-ar crede.

 

  1. Cum sa ascunzi sidebar-ul cosului de cumparaturi, atunci cand este gol

 

Sa ai un cos de cumparaturi la vedere se poate dovedi o alegere destul de buna, insa, atunci cand cosul este gol, este absolut inutil ca el sa apara in sidebar. Fireste, parerile sunt impartite, insa daca esti unul dintre cei ce prefera stilul minimalist, vei vrea sa stii cum sa faci asta sa se intample. Este suficient sa urmaresti cativa pasi simpli. Mai intai deschide app/design/frontend/default/<your template>/template/checkout/cart/sidebar.phtml. Odata ce ai facut asta, cauta urmatororult text: <code><div class=”box base-mini mini-cart”></code> , care, in mod obisnuit se apla pe linia 32, dar aceasta nu este o regula batuta in cuie. Adauga urmatorul cod php chiar inaintea acelui div:

 

1

2

$_cartQty1 = $this->getSummaryCount()

if ($_cartQty1 >0):

 

Apoi, la sfarsitul fisierului, adauga:

  1. endif

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *